• Asociatia Serviciul Iezuitilor pentru Refugiati din Romania

• Doneaza

• coverFB-site-Mohamad
  • poster site clip integrare

• poster site Bursa binelui-sep 2015-2
  • fundal slider – 3

• fundal slider – 2

logo

Un raport privind folosirea detenției pe considerente de imigrare publicat astăzi (4 mai) de

Rețeaua Europeană privind Apatridia (ENS) avertizează că persoanele apatride sunt adesea

reținute luni și chiar ani, fără a avea nici o perspectivă reală asupra soluționării cazului lor. Acest lucru se datorează faptului că sistemele de imigrare nu dispun de proceduri adecvate pentru a identifica persoanele care rămân fără cetățenie și pentru a proteja persoanele apatride. Raportul invită guvernele europene să-și reformeze sistemele de imigrație și detenție pentru a-și respecta obligațiile internaționale în domeniul drepturilor omului și pentru a pune capăt detenției arbitrare a apatrizilor. Statele trebuie să pună în aplicare proceduri pentru identificarea persoanelor fără naționalitate, astfel încât acestea să nu rămână în situație incertă.

Chris Nash, directorul Rețelei Europene privind Apatridia (ENS), a declarat: „În Europa, eșecul statelor de a pune în aplicare sisteme eficiente de identificare a persoanelor apatride îi expune la detenție repetată și prelungită. Bărbații, femeile și copiii se încadrează astfel în situații marginale, pentru că nici o țară nu îi va recunoaște ca resortisanți. Acest lucru poate fi prevenit, iar astăzi publicăm o agendă clară pentru schimbare, care va ajuta la sfârșitul acestei stări.”

Angela Li Rosi, director adjunct al Biroului pentru Europa al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), a declarat: „Persoanele apatride din Europa riscă să încalce grav dreptul la libertate și la securitatea persoanei. Aceste persoane se pot confrunta cu detenție repetată și prelungită nu pentru că ar fi săvârșit o infracțiune, ci pentru că nu li se permite să rămână în țară. Se spune că nu aparțin nimănui. Copiii lor sunt invizibili, familiile lor nu există. UNHCR va continua să colaboreze cu ENS pentru a sprijini statele în a pune capăt acestei suferințe umane în Europa”.

O declarație semnată de organizații ale societății civile și de avocați și academicieni de vârf din peste 30 de țări europene va fi trimisă guvernelor, subliniind că în Europa există un consens considerând că utilizarea actuală a detenției împotriva imigrării este nesustenabilă, dăunătoare și, în multe cazuri, ilegale.

Puteti citi comunicatul in intregime aici.
Raportul ENS il puteti citi aici.

ESTE MOMENTUL SA PUNEM CAPĂT DETENȚIEI ARBITRARE A PERSOANELOR APATRIDE ÎN EUROPA !

Date posted: joi, 4 mai 2017 | Author: | Comentariile sunt închise pentru Comunicat de presa ENS: Situatia incerta a persoanelor apatride din UE

Categories: Presa

Web Design BangladeshBangladesh Online Market