• Asociatia Serviciul Iezuitilor pentru Refugiati din Romania

• Doneaza

• Banner campanie f230
  • ali
  • poster site clip integrare

• fundal slider – 3

• fundal slider – 2

logo nou alternative

Asociaţia JRS România implementează în anul 2018 proiectul cu titlul „ALTERNATIVE – Suport temporar pentru persoanele tolerate”, număr contract FAMI/17.04.03 în cadrul Programului Naţional – Fondul pentru Azil, Migraţie şi Integrare.

Acesta este al 3-lea an în care România implementează un astfel de proiect prin Fondul pentru Azil, Migraţie şi Integrare, continuând de altfel o bună tradiţie de mai bine de 15 ani prin care oferim sprijin material şi cazare cetăţenilor străini.

În cadrul Centrului de cazare al JRS România din Bucureşti, Centrul Pedro Arrupe, pot fi cazate cel puţin 34 de persoane concomitent, inclusiv persoane cu afecţiuni medicale, femei singure sau familii cu copii.

Proiectul se adresează în principal străinilor pentru care a fost emisă o decizie de returnare şi sunt toleraţi pe teritoriul României, în principal ca alternativă la măsura luării în custodie publică ori, pentru cei în cazul cărora măsura custodiei a încetat. Ca de obicei, oferim o atenţie deosebită persoanelor vulnerabile precum minorilor neînsoţiţi, persoanelor cu dizabilităţi, persoanelor în vârstă, femeilor şi familiilor monoparentale precum şi altor persoane considerate ca având nevoi speciale de către JRS România şi de către Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI).

Tot cu spirjinul IGI, proiectul se poate desfăşura la nevoie şi în alte zone/localităţi din ţară unde pot fi identificate persoane aparţînând grupului ţintă al proiectului, oferind la nevoie în aceste zone, inclusiv servicii de cazare în regim de urgenţă. De o bună parte dintre aceste servici au beneficiat şi imigranţii salvaţi anul trecut pe Marea Neagră de către autorităţile române.

Prin proiect oferim sub formă de tichete sociale produse alimentare, igenico-sanitare, îmbrăcaminte şi încălţăminte. Persoanelor le vor fi subvenţionate costurile cu transportul în comun dar şi medicamente şi investigaţii medicale, inclusiv dispozitive medicale. Persoanele considerate ca având nevoi suplimentare beneficiază în plus de asistenţă prin produse specifice acestora.

Prin oferirea de servicii care să răspundă nevoilor persoanelor tolerate, se doreşte atât crearea unui cadru adecvat care să respecte demnitatea persoanei cât şi încurajarea acestora în a accesa serviciile de repatriere voluntară, fiindu-le asigurat suportul necesar în perioada de şedere temporară.

Costul total eligibil al proiectului este de 1.094.412,24 lei din care: Autoritatea Contractantă prin Inspectoratul General pentru Imigrări acordă o sumă de maxim 820.809,18 lei din fondurile asigurate de Comisia Europeană, reprezentând 75% din costul total al Proiectului; Autoritatea Contractantă acordă o sumă de maxim 251.74,82 lei, din fondurile asigurate din bugetul naţional, reprezentând 23% din costul total al Proiectului. Beneficiarul (Asociaţia JRS România) suportă cheltuielile eligibile ale proiectului cu suma de 21.888,24 lei, reprezentând 2% din costul total al Proiectului.

Comunicat de presa Alternative3

Asociaţia JRS România

www.jrsromania.org

031.102.14.23; 031.102.14.32