• Asociatia Serviciul Iezuitilor pentru Refugiati din Romania

  • Doneaza

  • Banner campanie f230
  • ali
  • poster site clip integrare

  • fundal slider – 3

  • fundal slider – 2

WhatsApp Image 2017-09-26 at 16.28.04

Serviciul Iezuiţilor pentru Refugiaţi din România în parteneriat cu Fundatia Inima de copil implementeaza, in perioada iunie 2017-iunie 2019, proiectul „My Place  – o punte pentru integrarea beneficiarilor unei forme de protectie si strainilor cu sedere legala in Romania”, finantat prin Programul Național — Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare.

Astazi 26 septembrie 2017 a avut loc Evenimentul de lansare al Proiectului si implicit al CRI Constanta la sediul din bd Mamaia, nr 13, in prezenta reprezentantilor autoritatilor locale si a celor de la Inspectoratul General pentru Imigrari.

 

Prin intermediul acestuia urmeaza sa ofere asistenta strainilor, adulti si copii, care au dobandit o protectie internationala in Romania, carora li s-a recunoscut statutul de refugiat sau li s-a acordat protectia subsidiara, precum si cetatenilor non-UE si apatrizi care au dobandit un drept de sedere in Romania (ca membri de familie ai cetatenilor romani or aflati in scop de studii sau afaceri etc). In cadrul acestuia se au in vedere necesitatile de integrare ale grupului tinta la nivel local si regional, indeosebi promovarea autonomiei si a egalitatii in ceea ce priveste tratamentul in accesarea serviciilor publice, inclusiv prin adaptarea acestor servicii in vederea deservirii lor.

Sustinerea procesului de integrare efectiva pentru categoriile de straini asistate prin proiect la nivelul judetelor Galati, Constanta, Vrancea, Bacau, Vaslui, Braila, Tulcea, urmeaza a fi realizata cu predilectie pentru persoanele vulnerabile si cu nevoi speciale, prin oferirea de servicii complementare celor asigurate de stat. Acestea au in vedere activitati precum informarea, consilierea, asistenta materiala, juridica, medicala, psihologica precum si activitati sociale, culturale, recreationale, educationale, cursuri de limba romana si orientare culturala, la nivelul celor doua centre regionale de integrare din orasele Galati (str. Brailei nr. 37, et. 2), respectiv Constanta (bd. Mamaia, nr. 13).

Aditional, urmeaza a fi implicate retele de mediatori culturali, interpreti si voluntari la nivel local precum si retele de suport local la nivelul institutiilor si organizatiilor care intra in contacte cu straini sau comunitatile acestora, cu relevanta la nivel multicultural. In acest sens, suntem deschisi colaborarilor in cadrul proiectului mai sus mentionat.

Puteti citi intreg comunicatul de presa aici.

 

Date posted: marţi, 26 septembrie 2017 | Author: | Comentariile sunt închise pentru Comunicat de presa JRS Romania: lansare CRI Constanta

Categories: Presa

Web Design BangladeshBangladesh Online Market