• Association of Jesuit Refugee Service in Romania

• Donate

• coverFB-site-Mohamad
  • poster site clip integrare

• poster site Bursa binelui-sep 2015-2
  • fundal slider – 3

• fundal slider – 2

Doctor listening to cheerful young patients chest with stethoscope

luni, 22 februarie 2016

Solicitanţii de azil beneficiază de servicii medicale şi psihologice, pe tot cuprinsul ţării.

Aceştia pot dispune de teste şi analize medicale generale, medicamente, investigaţii medicale şi tratamente, dispozitive medicale destinate recuperării, consiliere şi asistenţă psihologică de specialitate.
Solicitanţii de azil pot apela gratuit numarul de telefon 0800.080.112, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 17:00, pentru a fi informaţi şi consiliaţi.

În anul 2014, România a înregistrat un număr de 1.506 solicitanţi de azil, iar în prima jumătate a anului 2015 au fost înregistraţi 744 – potrivit datelor Inspectoratului General pentru Imigrări.

Legislaţia românească în domeniul azilului precum şi cea a Uniunii Europene conţin dispoziţii exprese privind asigurarea în anumite condiţii a asistenţei medicale şi îngrijiri corespunzătoare a sănătăţii mintale, dacă este cazul.

Proiectul HELP-MED – Reţeaua de asistenţă medicală – psihologică şi cooperare în vederea identificării şi asistării solicitanţilor de azil, oferă în perioada 16.12.2015 – 15.06.2016, servicii medicale şi conexe, complementare celor oferite de către autorităţile responsabile.
Aceştia vor avea la dispoziţie şi servicii de interpretariat iar persoanele care nu se pot deplasa din motive medicale, pot beneficia şi de transport.
Proiectul va crea împreuna cu instituţiile şi organizaţiile de resort un mecanism de cooperare, identificare de urgenţă şi asistare a solicitanţilor de azil vulnerabili sau cu nevoi speciale.

Proiectul este implementat de către Asociaţia JRS Romania în parteneriat cu Organizaţia Salvaţi Copiii.

Proiect finanţat prin Programul Național – Fondul Azil, Migraţie şi Integrare al Uniunii Europene, gestionat în România de Ministerul Afacerilor Interne – Direcţia Schengen, ca Autoritate Responsabilă, şi Inspectoratul General pentru Imigrări, ca Autoritate Delegată, numar contract FAMI/15.01.03. Bugetul total al proiectului este de 665.065,00 lei, 75% fiind asigurat din fondul Uniunii Europene, 20% din bugetul naţional iar 5% este asigurat de către JRS Romania şi Salvaţi Copiii.

JRS România (www.jrsromania.org) este o organizaţie non-guvernamentală umanitară, independentă, non-profit, apolitică şi democratică care sprijină şi promovează drepturile fundamentale ale refugiaţilor şi ale persoanelor dezrădăcinate.

Persoană de contact: Cătălin Albu, tel. 0726.724.291, e-mail: jrsromania@gmail.com.

Comunicatul de presa il regasiti si aici.

Date posted: Monday February 8th, 2016 | Author: | Comments Off on JRS Romania press release 22.02.2016

Categories: Press

Web Design BangladeshBangladesh Online Market