Astazi 18 Decembrie se sarbatoreste Ziua Internationala a Migratiei. Aceasta zi a fost stabilita de catre Natiunile Unite la 4 decembrie 2000, ca urmare a cresterii exponentiale a numarului de migranti la nivel mondial.
Desi este ocazie de sarbatoare, ne gandim la migranti si nu putem  sa ne bucuram privind la evenimentele tragice ce au avut loc anul acesta, fapt pentru care Organizatia Internationala pentru Migratie (OIM) raporteaza 2014 ca fiind cel mai mortal an din istorie pentru migrantii care fug de conflict, persecutii politice și dificultati economice. In acest sens este de asteptat sa luam masuri urgente pentru a salva vietile migrantilor și pentru a opri contrabandiști din exploatarea acestor persoane vulnerabile, disperate.

Moartea a fost intotdeauna o parte nefericita a migratiei. Incepând cu anul 2000, mai mult de 40.000 de migranti au murit In timp ce incercau sa traverseze frontierele din intreaga lume. Anul trecut a fost deosebit de rau. Rapoartele OIM arata ca in jur de 5.000 de oameni și-au pierdut vietile fugind pe mare, calatorind prin desert sau prin munti pe distante foarte mari.

Cele mai multe dintre aceste decese, doua treimi, au avut loc in Marea Mediterana. OIM a declarat ca mai mult de 3.000 de persoane s-au inecat in timp ce traversau Marea Mediterana in timp ce incercau sa ajunga in Europa, condusi de contrabandistii ce ii inghesuie in barci complet inadecvate. Majoritatea celor care iși risca viata sunt sirieni și palestinieni fugind de conflict și migranti din Cornul Africii, in special eritreeni, disperati sa scape de lupta, opresiune și saracie.

 

 

Date posted: joi, 18 decembrie 2014 | Author: | Comentariile sunt închise pentru 18 Decembrie – Ziua Internationala a Migrantilor

Categories: Presa

Menu Title
Web Design BangladeshBangladesh Online Market