• Asociatia Serviciul Iezuitilor pentru Refugiati din Romania

  • Doneaza

JRS Europa a lansat Raportul anual pe 2016. Raportul detaliază activitatea Biroului Regional de la Bruxelles, precum și a celor 18 birouri naționale JRS din Europa, pe parcursul anului 2016.
Anul acesta, raportul anual al JRS Europa vine cu un mesaj amar. Partea pozitiva este ca birourile JRS din cele 18 țări europene au dezvoltat și au creat o gamă largă de proiecte. Acestea s-au concentrat asupra incluziunii sociale și educării refugiaților prin inițiative precum clase de limbi străine, locuințe comune cu familii locale sau asistență pentru găsirea unui loc de muncă. Aceste inițiative au avut un impact foarte pozitiv – atât pentru refugiați, cât și pentru comunitățile care le-au agreat.

Pe de altă parte, în 2016, am văzut și scăderea drastică a sosirilor provocate de restricțiile de frontieră și alți factori care au făcut călătoriile și mai periculoase și mai covarsitoare pentru victimele războiului și a persecuțiilor. În cuvintele directorului JRS Europe, Jose Ignacio García:

„Anul 2016 lasă o amintire amară, deoarece atunci când a fost cel mai necesar, răspunsul european a fost – cumva – inexistent. Raportul nostru încearcă să demonstreze că, deși guvernele noastre au fost dezamăgitoare, solidaritatea și angajamentul multor bărbați și femei din Europa continuă să strălucească intens. Ne aratam recunoștința noastră față de toți.”

García subliniază, de asemenea, eforturile vitale ale refugiaților și migranților: „Eforturile lor de a găsi protecție și de a asigura o viață mai bună pentru familiile lor ne reamintește de principiile fundamentale ale solidarității umane. După cum a reamintit recent Papa Francisc, „de ce ei, și nu eu?” Un minim de empatie umană ne face să simțim puterea acestui apel de a ne angaja în siguranța și bunăstarea celor care suferă atât de mult „.

Citiți raportul aici pentru a afla mai multe despre proiectele și acțiunile de advocacy ale JRS Europa, cat si despre actiunile intreprinse in fiecare tara unde este prezent un birou JRS, inclusiv Romania.

 

Date posted: marţi, 11 iulie 2017 | Author: | Comentariile sunt închise pentru Raport Anual 2016 – JRS Europa

Categories: Presa

Menu Title
Web Design BangladeshBangladesh Online Market