In data 27.02.2015, in jurul orei 21.30, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au observat prin sistemul de supraveghere SCOMAR o nava suspecta, la aproximativ 10 mile marine de Capul Tuzla, care se deplasa spre tarmul romanesc.Imediat, politistii de frontiera au intervenit de urgenta in efectuarea unei misiuni specifice de interceptare si identificare a ambarcatiunii, deplasandu-se la locul indicat cu doua nave ale Garzii de Coasta, MAI 2113 de la Grupul de Nave Constanta si 1102 de la Grupul de Nave Sulina.

Politistii de frontiera au observat o ambarcatiune tip pescador, in lungime de aproximativ 20 de metri lungime, avand arborat pavilionul Romaniei, pe care se aflau 70 de persoane, copii, femei si barbati, care nu vorbeau limba romana.

Avand in vedere conditiile meteo nefavorabile (vant puternic, marea agitata de 4 grade in larg), precum si numarul mare de persoane aflate pe o ambarcatiune improprie transportului, politistii de frontiera au declansat procedurile specifice pentru o salvare pe mare.

Ulterior, la actiunea de salvare, coordonata de lucratorii Centrului Maritim de Coordonare (M.R.C.C.) din cadrul Autoritatii Navale Romane a participat si o ambarcatiune a Agentiei Romane de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare (A.R.S.V.O.M.).

Ambarcatiunea suspecta si-a continuat calatoria fiind escortata de navele Garzii de Coasta si a acostat in siguranta in Portul Constanta, in jurul orei 02.35.

Din primele verificari a reiesit faptul ca ambarcatiunea plecase de pe coasta Turciei, avand la bord 7 copii (dintra care un bebelus de 5 luni), 20 de femei si 43 de barbati, cu preponderenta cetateni sirieni si irakieni.

La actiunea de debarcare, triere si evaluare medicala au participat, alaturi de politistii de frontiera, reprezentanti ai I.S.U. Dobrogea, I.J.J. Constanta si Serviciului pentru Imigrari al judetului Constanta.

Politistii de frontiera continua cercetarile pentru luarea masurilor legale ce se impun.

 

Sursa: www.politiadefrontiera.ro

Date posted: luni, 2 martie 2015 | Author: | Comentariile sunt închise pentru 70 de migranti in pericol pe o ambarcatiune ce naviga pe Marea Neagra

Categories: Presa

Menu Title
Web Design BangladeshBangladesh Online Market