Bruxelles, Roma, 21.04.2015 – În timp ce numărul morților în Marea Mediterană ajunge la proporții record, prima prioritate a Europei trebuie să fie punerea în aplicare a operațiunilor de căutare și salvare la scară largă. Salvarea viețiilor umane trebuie să fie o prioritate. Europa ar trebui să urmeze exemplul Italiei. Acum este timpul pentru acțiune extraordinară.

JRS solicită reuniunii extraordinare a Consiliului European de joi, 23 aprilie, un răspuns la această tragedie în curs de desfășurare cu un plan de acțiune concret prioritizarea demnitatea umană și dreptatea.

„Acum este un moment de curaj politic. Cerem liderilor europeni să pună deoparte diferențele lor, evitând jocul vinei, și să lucreze împreună în mod constructiv pentru a găsi soluții la această criză”, a declarat Jean-Marie Cariere SJ, Director JRS Europa.

JRS cere liderilor UE să:

• creasca substanțial utilizarea programului de relocare a refugiaților care nu pot găsi protecție în regiune;
• reîntregirea familiei pentru refugiați deja în UE; și
• ridicarea temporară a vizelor sau cel puțin, introducerea vizelor pe motive umanitare.

„Prioritar trebuie să fie salvarea de vieti:. Ceea ce înseamnă o operatiune de căutare și salvare la scară mare ca misiune, precum și oprirea celor care forțeaza migranții sa se urce la bordul bărcilor nesigure. În același timp, trebuie să existe, de asemenea, metode sigure și legale pentru a găsi protecție internațională în Europa. „

„Toate cele 28 de state membre ale UE au responsabilitatea de a lucra impreuna pentru a salva vieți și de a proteja viața și demnitatea umană. Europa trebuie să facă dovada că la fel de bine precum vorbesc, ca se poate într-adevăr acționa pentru apărarea drepturilor omului.” 

Pentru mai multe detalii referitor la propunerea de politici pentru a se realiza căi sigure și legale ca refugiatii sa beneficieze de protecție în Uniunea Europeană, de către Serviciul Iezuiților pentru Refugiați ( JRS ) urmariti acest link .

sursa: JRS Europa

 

 

 

 

 

Date posted: miercuri, 22 aprilie 2015 | Author: | Comentariile sunt închise pentru Actiune JRS Europa pentru a stopa cresterea numarului de victime din randul migrantilor care vin pe mare

Categories: Uncategorized

Menu Title
Web Design BangladeshBangladesh Online Market