Peste 1.700 de imigranţi au murit anul acesta încercând să traverseze ilegal Marea Mediterană şi să scape de războaie, sărăcie şi persecuţii. Bilanţul este de 30 de ori mai mare decât în aceeaşi perioadă din 2014, în condiţiile în care anul trecut a marcat oricum un record în imigraţia ilegală din regiune. Doar pe parcursul a câteva zile, 10.000 de oameni au fost salvaţi de pe mare.

Este cea mai neagră perioadă de pe Mediterană din istoria recentă. Într-un interviu în exclusivitate pentru Gândul, Prabha Sankaranarayan, preşedinta Organizaţiei Internaţionale Mediators Beyond Borders (MBB), cu o activitate extrem de bogată în zone de conflict din Africa, ne duce la cauzele acestei tragedii şi ne explică de ce vin aceşti oameni la graniţele Europei în containere şi în bărci care, de cele mai multe ori, înseamnă o moarte sigură. Aflat într-o vizită în Orientul Mijlociu, şi premierul Victor Ponta a spus că Europa nu trebuie să ridice un zid în faţa imigranţilor. „În baza experienţei noastre şi a experienţei tuturor ţărilor din sud-est, trebuie să înţelegem că nu putem ridica un zid împotriva oamenilor care vin în Europa. Trebuie să înţelegem că acei oameni vin în căutarea unei vieţi mai bune pentru că le e frică în ţările lor şi noi trebuie să găsim politici pentru a-i integra pe majoritatea dintre ei. Acesta este răspunsul ţării mele. Este, cred, un răspuns democratic al întregii lumi, singurul”, a declarat el pentru postul de televiziune Al Jazeera.

 

Articolul complet il gasiti aici.

Date posted: luni, 4 mai 2015 | Author: | Comentariile sunt închise pentru Articol presa despre migrantii ce vin spre UE pe mare

Categories: Presa

Menu Title
Web Design BangladeshBangladesh Online Market