• Asociatia Serviciul Iezuitilor pentru Refugiati din Romania

  • Doneaza

COMUNICAT DE PRESA

 I Get You combate rasismul și  xenofobia

31 mai 2017, Bruxelles – JRS Europa lansează o analiză cheie a datelor privind 315 de inițiative de creare de comunitati identificate în cadrul proiectului „I Get You”. Raportul european arată că proiectele de bază care lucrează la integrarea refugiaților au un impact important în combaterea rasismului și a xenofobiei în cele nouă țări care iau parte.

În cele 9 țări din Europa implicate în „I Get You”, au fost cartografiate 315 inițiative de construire de comunități (CBI). În cadrul CBI au fost defalcate pe țări astfel: ​​62 în Italia, 55 în Franța, 50 în Germania, 37 în Belgia, 31 în Spania, 31 în Portugalia, 20 în Malta, 15 în România și 14 în Croația.

„În ciuda discursului politic anti-migrant influențat de partidele populiste, campania noastră de cartografiere a arătat că mișcarea locală de a primi, susține și învăța împreună cu refugiații este mai puternică decât oricând – și am atins doar suprafața vastă a evenimentelor sociale și activitățile care sunt acolo „, spune coordonatorul I Get You, Carola Jimenez Asenjo.

„Integrarea nu izolarea” este motto-ul uneia dintre inițiativele cartografiate, situate în Plauen, estul Germaniei. Prin aducerea tinerilor și a familiilor locale împreună cu migranții la grădinărit, meciuri de fotbal și chiar întâlniri rapide, stereotipurile au fost înlocuite și au fost construite noi înțelegeri și relații.

Principalele constatări au arătat că cele mai multe instituții CBI din Europa sunt mici, la scară și dimensiune, dar au domenii de impact în comunități și în rândul persoanelor care participă la acestea. Rezultatele cheie din analiza datelor noastre:

  • 25-300 de participanți în medie pe fiecare inițiativă;
  • Participanții adulți care lucrează – migranți forțați și cetățeni locali;
  • Foarte puține inițiative se concentrează pe copii sau pe bătrâni;
  • 70% dintre voluntari sunt resortisanți ai țărilor gazdă, în timp ce 20% provin din alte țări ale UE și 10% din țări terțe;
  • Sunt acoperite o varietate de activități și servicii pentru oameni, cum ar fi formarea competențelor, activități de agrement și activități interculturale;
  • În medie, inițiativele funcționează cu bugete de 25.000 de euro sau mai puțin;
  • 41% sunt finanțate prin strângere de fonduri la nivel local; 34% beneficiază de finanțare privată, iar 25% beneficiază de finanțare publică.

Variațiile naționale ale finanțării includ:

  • Finanțarea publică a fost de 53% în România, 39% în Portugalia și 36% în Croația;
  • Germania, Franța, Spania și Italia au beneficiat de peste 50% de finanțari prin strângere de fonduri la nivel local.

Din aprilie până în noiembrie 2016, au fost colectate date cantitative cu privire la inițiativele care aduc împreună localnicilor și refugiaților un chestionar online. O privire de ansamblu europeană a datelor colectate este prezentă în Raportul de Cartografiere I Get You Europa. Mai multe rapoarte detaliate de cartografiere a țărilor sunt disponibile și în limbile naționale ale partenerilor prin intermediul site-ului I Get You.

Partenerii finalizează în prezent interviuri în detaliu cu CBI pentru a colecta date calitative. Cele mai bune practici vor fi analizate în conformitate cu cele 12 criterii stabilite de un comitet de experți prin intermediul metodologiei DELPHI. Aceste criterii sunt: ​​interacțiunea și întâlnirea, participarea, creșterea conștientizării, educația, sprijinul și furnizarea de servicii, interculturalismul, demnitatea, ospitalitatea, durabilitatea și inovarea.

Acest proiect este cofinanțat de Programul Drepturile, Egalitatea și Cetățenia (REC) al Uniunii Europene.

Informații generale:

Pentru rapoartele naționale, mărturii și multe altele, vizitați site-ul campaniei aici:

http://www.igetyou-jrs.org/

http://www.igetyou-jrs.org/

Puteti citi comunicatul de presa si aici.

Date posted: joi, 8 iunie 2017 | Author: | Comentariile sunt închise pentru Comunicat de presa JRS Europa – I Get You combate rasismul si xenofobia

Categories: Presa

Menu Title
Web Design BangladeshBangladesh Online Market