Serviciul Iezuitilor pentru Refugiati din Romania lanseaza proiectul „Info TV network – reteaua de informare a RTT”.

Proiectul este finantat din Fondul European de Integrare a resortisantilor tarilor terte, prin Programul General “Solidaritatea si Gestionarea fluxurilor migratorii” (ref:IF/13.01 – 03.01) al Uniunii Europene, gestionat in Romania de Ministerul Afacerilor Interne – Directia Schengen, ca Autoritate Responsabila, si Inspectoratul General pentru Imigrari, ca Autoritate Contractanta.

 

Proiectul se deruleaza in perioada februarie 2015 – iunie 2015.

 

Proiectul vizeaza acoperirea la nivel national a nevoii de informare in randul comunitatilor de RTT prin montarea in cadrul structurilor judetene pentru imigrari cat si in centrele de cazare si proceduri a unor mijloace de comunicare sub diverse forme (vizuale) a principalelor elemente relevante pentru integrarea si regimul juridic in Romania.

 

Grupul tinta direct al proiectului este reprezentat de toti RTT cu sedere legala pe teritoriul Romaniei – aproximativ 50.000 de persoane, incluzand RTT cu sedere permanenta sau cu viza pentru reintregirea familiei, studenti, elevi si cei veniti pentru angajare, membrii de familie ai cetatenilor romani etc. Majoritatea acestora provin, conform statisticilor oficiale, din tari precum Moldova, Turcia, Siria, Tunisia, Liban, Egipt, China etc.  Asadar, activitatile desfasurate se adreseaza tuturor categoriilor de cetateni straini (RTT) cu sedere legala.

 

Beneficiarii indirecti ai proiectului vor fi: membrii de familie ai RTT cetateni romani, mass-media, institutiile si organizatiile neguvernamentale in domeniul integrarii RTT, asociatii ale strainilor, comunitatea locala si societatea romaneasca in general.

 

Activitatile principale ale proiectului constau in:

–       Achizitionare mijloace de redare media si auxiliare

–       Crearea conceptului de informare – schita generala

–       Consultarea actorilor relevanti

–       Realizarea aplicatiilor online si a videoclipului

–       Definitivarea continutului materialelor informative

–       Traducerea materialelor informative

–       Realizarea materialelor informative si de suport

–       Transmiterea materialelor catre centre

–       Montarea materialelor in centre

 

 

________________________________________________________________________

 

Pentru informatii suplimentare va invitam sa contactati pe:

Vasile Dragoi – Manager proiect, tel. 0731 831 622,  jrsromania@gmail.com

 

 

***

Serviciul Iezuitilor pentru Refugiati (JRS) din Romania (www.jrsromania.org) este o organizatie non-guvernamentala umanitara, independenta, non-profit, apolitica si democratica care sprijina si promoveaza drepturile fundamentale ale refugiatilor si ale persoanelor dezradacinate. Misiunea JRS Romania este de a insoti refugiatii si persoanele dezradacinate, de a-i servi in orice situatie si de a pleda pentru cauza lor in fata autoritatilor si a societatii civile.

 

 

 

Date posted: joi, 12 martie 2015 | Author: | Comentariile sunt închise pentru Comunicat de presa JRS Romania – 26 Februarie 2015

Categories: Uncategorized

Menu Title
Web Design BangladeshBangladesh Online Market