• Asociatia Serviciul Iezuitilor pentru Refugiati din Romania

  • Doneaza

Proiectul „Formare în domeniul migrației – returnării” este implementat de Asociația Serviciul Iezuiților pentru Refugiați (JRS România) prin intermediul Programului Național Fondul pentru Azil, Migraţie și Integrare al Uniunii Europene, gestionat în România de Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcția Fonduri Externe Nerambursabile, ca Autoritate Responsabilă și prin Inspectoratul General pentru Imigrări, ca Autoritate Delegată.

Proiectul este implementat în perioada 15 ianuarie 2018 – 14 ianuarie 2019, beneficiind de un sprijin financiar în valoare totală de 167.497,67 lei.

 Prin intermediul proiectului se are în vedere continuarea unui mecanism de consultări informale și diseminare pentru practicieni, prin intermediul seminariilor, publicațiilor și al creării unui portal care să includă comentarii și adnotări pe seama legislației în materie. Cadrul normativ în continuă schimbare precum și interpretările oferite de diferite instanțe naționale și internaționale presupun un proces de formare la nivelul actorilor instituționali implicați din cadrul Ministerelui Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Justiției, organizații internaționale și neguvernamentale etc.

Imigrația reprezintă una dintre principalele provocări ale lumii prezente. În timp ce numărul de străini aflați în țară este relativ constant, de aproximativ 100.000, din care 60% sunt din afara statelor membre ale Uniunii Europene, gestionarea fluxurilor imigraționiste include elemente complexe legate de admisia, șederea și returnarea, care trebuie abordate atât din perspectiva beneficiilor, cât și a obligațiilor internaționale asumate de către state. Toate aceste pârghii necesită o înțelegere a fenomenelor globale actuale în domeniul imigrației, a legislației incidente precum și a interpretărilor date la nivelul instanțelor internaționale.

Pentru mai multe informații click aici.

 

Date posted: joi, 15 februarie 2018 | Author: | Comentariile sunt închise pentru Comunicat de presa JRS Romania

Categories: Presa

Menu Title
Web Design BangladeshBangladesh Online Market