• Asociatia Serviciul Iezuitilor pentru Refugiati din Romania

  • Doneaza

Asociaţia JRS România anunţă lansarea proiectului “Sunt un străin, până mă cunoşti” şi a unei campanii la nivel naţional pentru inţelegerea diferenţelor culturale şi a fenomenul imigraţiei.

Pornind de la criza refugiaţilor şi percepţia negativă a populaţiei faţă de acest grup care se răsfrânge şi asupra altor categorii de cetaţeni străini din România, dorim să contribuim la crearea unui mediu favorabil în vederea primirii şi a integrării acestor persoane.

Urmărim să informăm publicul într-un mod corect cu privire la beneficiile integrării străinilor şi să creştem gradul de toleranţă faţă de prezenţa acestora pe teritoriul României.

Acţiunile sunt deosebit de relevante în contextul actual de asumare şi implementare a obligaţiilor României ca stat membru UE care vizează politici de integrare a cetăţenilor străini (acţiuni solidare cu ale altor state membre UE) pe de-o parte, iar pe altă parte pentru înlăturarea stereotipiilor, a sentimentului general de temere şi respingere a acestor cetăţeni în rândul populaţiei, dar şi în cadrul altor medii (prestatori publici sau privaţi de servicii, factori de decizie locali şi nu numai, jurnalişti, comunităţi locale).

Campania de informare şi conştientizare se va desfăşura în toate mediile de comunicare (presa scrisă şi online, TV, radio, publicitate stradală,) şi va fi însoţită de două rapoarte de cercetare asupra acestui fenomen, cât si de dezbateri publice în mai multe oraşe din ţară, reprezentative ca număr al cetăţenilor străini.

Puteti citi comunicatul de presa aici.

 

 

Date posted: luni, 22 mai 2017 | Author: | Comentariile sunt închise pentru Comunicat de presa JRS Romania: lansare proiect campanie constientizare „Sunt un strain, pana ma cunosti”

Categories: Presa

Menu Title
Web Design BangladeshBangladesh Online Market