Serviciul Iezuitilor pentru Refugiati din Romania lanseaza proiectul „Continuarea şi intensificarea procesului de integrare a persoanelor relocate în România”.

Proiectul este finantat din Fondul European pentru Refugiati, prin Programul General “Solidaritatea si Gestionarea fluxurilor migratorii” (ref: ERF/13.04-03.01) al Uniunii Europene, gestionat in Romania de Ministerul Afacerilor Interne – Directia Schengen, ca Autoritate Responsabila, si Inspectoratul General pentru Imigrari, ca Autoritate Contractanta.

 

Proiectul se deruleaza in perioada februarie 2015 – iunie 2015.

 

Proiectul vizeaza oferirea de servicii de asistenta integrata pentru asigurarea protectiei si incluziunii sociale a persoanelor cu o forma de protectie si are la baza principiul potrivit caruia integrarea este un proces dinamic si bidirectional.

 

Activitatile proiectului vor acoperi Municipiul Bucuresti. Acestea vizeaza strainii care au dobandit o forma de protectie – refugiatii relocati aflati pe teritoriul Romaniei din cadrul ultimei misiuni de relocare si repartizati in Bucuresti.

 

Grupul tinta direct al proiectului este reprezentat de strainii care au dobandit o forma de protectie in Romania, asa cum sunt definiti in art. 6, lit. a, b, d, al Deciziei Parlamentului European si Consiliului nr. 573/2007/CE,  in speta refugiatii relocati aflati pe teritoriul Romaniei din cadrul ultimei misiuni de relocare si repartizati in Bucuresti. Acestora din urma li se vor acorda servicii cu prioritate si adaptate nevoilor. In acordarea asistentei, se va tine seama si de interesul manifestat si efortul depus prin implicarea activa a beneficiarilor in procesul de integrare, dorindu-se ca acestia sa fie cointeresati prin masuri de prevenire si depasire a unor situatii de dificultate. In prioritizarea serviciilor se va tine seama, prin adaptarea acestora, de categoriile de persoane vulnerabile, asa cum sunt definite de actele normative in vigoare dupa caz.

 

 

 

 

Activitatile principale ale proiectului constau in:

–     Facilitarea accesului pe piata fortei de munca

–     Subcontractarea a una sau mai multe firme specializate in recrutarea si plasarea de personal

–     Subcontractarea a  una sau mai multe firme specializate in domeniul dezvoltarii personale

–     Cursuri de limba si cultura romana

–     Activitati culturale, recreationale si educative

–     Activitati de acomodare culturala

–     Asistenta sociala si materiala (cazare, produse de baza, medical, educatie, bunuri si servicii aditionale)

–     Servicii de consiliere psihologica/psihoterapeutica

 

 

 

_____________________________________________________________________________________

 

Pentru informatii suplimentare:

Bianca Albu – Manager proiect, tel. 0732 129 237, jrsromania@gmail.com

 

 

***

Serviciul Iezuitilor pentru Refugiati (JRS) din Romania (www.jrsromania.org) este o organizatie non-guvernamentala umanitara, independenta, non-profit, apolitica si democratica care sprijina si promoveaza drepturile fundamentale ale refugiatilor si ale persoanelor dezradacinate. Misiunea JRS Romania este de a insoti refugiatii si persoanele dezradacinate, de a-i servi in orice situatie si de a pleda pentru cauza lor in fata autoritatilor si a societatii civile.

 

 

 

Date posted: joi, 12 martie 2015 | Author: | Comentariile sunt închise pentru Comunicat de presa JRS Romania – 26 Februarie 2015

Categories: Uncategorized

Menu Title
Web Design BangladeshBangladesh Online Market