Donatie 2%

 

Prin intermediul donatiei tale prin directionarea a 2% din impozitul tau pe venit ne vei ajuta sa oferim o viata mai buna refugiatilor din Romania.

De generozitatea donatorilor beneficiaza intreaga comunitate. JRS Romania cumuleaza donatia ta cu cele ale altor donatori, folosind
sumele colectate pentru a implementa programe care imbunatatesc constant viata refugiatilor in ceea ce priveste sanatatea, educatia,
accesul la piata muncii si respectarea drepturilor.

La fel ca in anii trecuti, Codul Fiscal pune la dispozitia contribuabililor mecanismul de redirectionare a 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul 2017, catre o entitate non profit. Conform Ministerului Finantelor Publice, modalitatea de implementare a prevederii este similara, contribuabilul trebuind sa completeze formularul 230 (pentru veniturile proveniind din salarii) sau 200 (pentru venituri din alte surse) si sa le depuna la administratia financiara de care apartin pana la data de 25 mai 2018!

Conform art. 79, alin (1) din Codul Fiscal, persoanele fizice au posibilitatea sa directioneze doi la suta (2%) din impozitul pe veniturile obtinute in anul anterior catre o entitate nonprofit, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi directionata de catre fiecare cetatean in parte, catre entitatea dorita de acesta!

Procesul este gratuit, adica pe contribuabil nu-l va costa nimic in plus. Banii se vor retrage din impozitul pe care el sau compania la care lucreaza il plateste catre stat. Redirectionarea se va face de catre stat, incepand cu trimestrul IV al anului in curs.

Daca doriti ca prin redirectionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariul din anul 2017 sa sprijiniti activitatea Asociatiei JRS ROMANIA, urmati in ordine pasii de mai jos, pana la data de 25 MAI 2018.

Descarca:

– Formularul 230 (pentru venituri salariale)

si

– Formularul 200 (pentru alte venituri)

Completati cu datele personale, in functie de situatia in care va aflati:

  1. a)pentru VENITURI DIN SALARIU: completati cu datele de identificare(pct. I) si semnatura. Restul rubricilor nu sunt obligatoriu a fi completate (se completeaza doar daca este cazul). Anexa informativa cu instructiunile detaliate pentru completarea formularului 230 o puteti gasiti AICI.
  2. b)pentru ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI: trebuie completat formularul 200, citind cu atentie instructiunile de mai jos, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut. Anexa informativa cu instructiunile detaliate de completare a formularului 200o gasiti AICI – iar un scurt ghid privind completarea formularului 200, puteti gasi AICI sau descarcabil in format PowerPoint.
  3. c)daca ati realizat VENITURI SI DIN SALARII SI DIN ALTE SURSEcompletati si depuneti ambele formulare, 230 si 200.

Depuneti formularul DIRECT la registratura organului fiscal sau trimiteti formularul PRIN POSTA, cu scrisoare recomandata, la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu (potrivit legii este acceptata si adresa unde locuieste efectiv deponentul, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania) sau la Administratia Finantelor Publice corespunzatoare sursei de venit (de ex. adresa companiei/institutiei angajatoare).

  • Adresele Administratiilor Finantelor Publice: CLICK AICI
  • Lista noilor Coduri Postale din Romania: CLICK AICI

FORMULARUL 200 poate fi depus si prin mijloace electronice, pe portalul www.e-guvernare.ro, de catre contribuabilii persoane fizice detinatori de certificate digitale, care semneaza in nume propriu declaratia.

 

 

 

 

Menu Title
Web Design BangladeshBangladesh Online Market