• Asociatia Serviciul Iezuitilor pentru Refugiati din Romania

  • Doneaza

Bruxelles, 30 mai 2016 – „Pastrati spiritul de bun venit în viață”, este mesajul de bază al raportului anual JRS Europa care a fost lansat astazi. În ciuda introducerii unor politici tot mai restrictive de frontieră ale statelor europene în ultimele luni, birourile JRS Europa continuă să vadă o puternică voință de primire a refugiaților de către cetățenii locali.
Acoperind 2015, un an care a înregistrat o creștere accentuată a persoanelor care doresc protecție în Europa, raportul anual evidențiază activitatea biroului regional și a operațiunilor JRS din 17 țări europene.

„Rețeaua JRS Europa a răspuns cu dăruire și compasiune pentru creșterea numărului de sosiri în Europa pe parcursul ultimului an. Cu sprijinul crucial al partenerilor și donatorilor noștri am fost capabili de a coordona răspunsul nostru și de a oferi servicii cheie pentru grupurile vulnerabile de migranți – de exemplu, oferind un loc pentru odihnă și recuperare în casele noastre în condiții de siguranță în Atena și la Skopie „, a declarat JRS Europa director regional Jean-Marie Carrire.

„Papa Francisc a cerut ca noi toți să ofere o primire de demnitate și de solidaritate, care a primit un răspuns covârșitoare din partea cetățenilor obișnuiți. Pe tot parcursul anului, am văzut oameni locali care oferă timp și sprijin pentru persoanele care călătoresc cu nimic mai mult decât hainele pe care le purtau lor – de pe insula grecească Lesbos la extinderile nordice ale Suediei.

Prin serviciile și comunitățile ospitalității noastre, JRS Europa își propune să susțină această atitudine pozitivă față de refugiați și să transforme această energie în cel mai important proiect pe termen lung a incluziunii sociale și a integrării „, spune Carrire.

Citiți raportul anual aici pentru a afla mai multe despre proiectele și acțiunile de advocacy a JRS Europa.

 

 

Date posted: luni, 30 mai 2016 | Author: | Comentariile sunt închise pentru Publicare raport anual JRS Europa

Categories: Uncategorized

Menu Title
Web Design BangladeshBangladesh Online Market