• Asociatia Serviciul Iezuitilor pentru Refugiati din Romania

  • Doneaza

 

În urma invitației primite de către IGI – DAI și asociațiile cu atribuții în domeniul integrării străinilor în România, JRS Romania a luat parte la o vizită de lucru la sediul Consulatului Suediei din România, din localitatea Jucu, județul Cluj, în data de 12.09.2017.

La întâlnire au participat din partea Consulatului Suediei Consulul Onorific al Suediei în România, și consilierul sau, din partea IGI-DAI a participat Directorul Centrului Regional de Proceduri și Cazare pentru Solicitanții de Azil Maramureș, iar ONG-urile participante au fost: Liga Apărării Drepturilor Omului Filiala Cluj Napoca, ASSOC Baia Mare și Asociația JRS România. De asemenea, invitat la întâlnire a fost Inspectoratul Școlar Județean, având rolul de a facilita integrarea prin susținerea cursurilor de Limba Română cu beneficiarii cărora le-a fost recunoscută o formă de protecție în România.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre posibilitatea pornirii unui proiect pilot de către marii poducători de mobilier din zonă, având ca arie de referință județele Cluj și Maramureș.

Reprezentanții Consulatului și-au exprimat intențiile de a încadra în muncă beneficiarii, și solicită susținere din partea IGI – DAI referitor la informarea beneficiarilor despre faptul că există cerere de forță de muncă în zonă, și sprijin din partea ONG-urilor pentru a asigura facilități în vederea integrării sociale a acestora, în special asigurarea unei locuințe în apropierea sediului angajatorului sau într-una din localitățile de unde transportul este asigurat de angajator. Reprezentantul JRS România a confirmat faptul că există posibilitatea ca beneficiarii să fie sprijiniți în acest sens în cadrul proiectului “O nouă casă”, aflat în prezent în etapa a doua de implementare din Fondul Azil, Migrație și Integrare, gestionat prin Inspectoratul General pentru Imigrări.

IMG_20170912_115527_HDR

Ca și concluzie a întâlnirii, s-a stabilit ca un următor pas un contact direct dintre potențialii angajatori și beneficiarii unei forme de protecție care își exprimă intenția de a fi încadrați în muncă.

 

Jucu, județul Cluj, 12.09.2017

Date posted: miercuri, 13 septembrie 2017 | Author: | Comentariile sunt închise pentru JRS Romania prezenta la evenimentul organizat de Consulatul Suediei din România

Categories: Presa

Menu Title
Web Design BangladeshBangladesh Online Market