O parte foarte importanta din discursul Papei Francis in fata Parlamentului European, la Strasbourg, 25 noiembrie 2014, ce ne priveste in mod special prin faptul ca face referire la o noua poarta de intrare a refugiatilor ce vin pe barca in Europa, si anume Marea Neagra:

“Este nevoie de un raspuns unitar cu privire la chestiunea migratiei. Nu putem permite ca Marea Mediterana si Marea Neagra sa devina un mare cimitir.

Vasele care ajung zilnic pe tarmurile Europei sunt pline cu oameni si femei care au nevoie de acceptare si toleranta.
Absenta unui suport mutual in Uniunea Europeana creste riscul de a incuraja solutii particulare pentru aceasta problema, solutii care nu iau in calcul demnitatea umana a imigrantilor si astfel contribuie la munca in sclavie si la tensiuni sociale in crestere. Europa va fi capabila sa se confrunte cu aceste probleme asociate cu imigratia doar daca este capabila sa isi afirme propria identitate culturala si sa adopte o legislatie adecvata pentru a proteja cetatenii europeni si a asigura acceptarea imigrantilor.
Doar daca este capabila sa adopte politici echitabile, curajoase si realiste care pot sa asiste tarile de origine in propria sociala si politica si in eforturile de a-si rezolva conflictele interne – principala cauza a fenomenului- in loc sa adopte politici motivate de propriul interes, care cresc si hranesc asemenea conflite.Trebuie sa actionam impotriva cauzelor si nu doar impotriva efectelor. »

Discursul complet la urmatoarea adresa :

http://w2.vatican.va/content/francesco/en/speeches/2014/november/documents/papa-francesco_20141125_strasburgo-parlamento-europeo.html.

 

Date posted: joi, 27 noiembrie 2014 | Author: | Comentariile sunt închise pentru Papa Francis adreseaza Parlamentului European un avertisment asupra Marii Negre

Categories: Presa

Menu Title
Web Design BangladeshBangladesh Online Market