01.12.2014, Istanbul (Catholica) – Ultima etapa a calatoriei Papei Francisc in Turcia a fost intalnirea, in Catedrala Duhului Sfant din Istanbul, cu un grup de circa o suta de tineri refugiati asistati de Oratoriul Salezian din acest oras.

Salutandu-i pe tineri, Pontiful a declarat ca si-a dorit mult aceasta intalnire: “As fi voit sa intalnesc si alti refugiati, dar nu a fost posibil sa se faca altfel… Sunteti aici ca reprezentanti ai sute de persoane de varsta voastra, dintre care multi sunt refugiati si fugari, zilnic asistati de salezieni. Doresc sa va manifest participarea mea la suferinta voastra si sper ca aceasta vizita a mea, cu harul Domnului, poate sa va daruiasca putina mangaiere in situatia voastra dificila.”

“Ea este consecinta trista a conflictelor exasperate si a razboiului, care este mereu un rau si nu reprezinta niciodata solutia problemelor, ba chiar creeaza altele.” “Refugiatii, asemenea voua”, a continuat Pontiful, “sunt adesea lipsiti, uneori pentru un timp lung, de bunuri de baza: o locuinta demna, asistenta sanitara, educatie, loc de munca. Au trebuit sa paraseasca nu numai realitati materiale, ci mai ales libertatea, apropierea rudelor, mediul lor de viata si traditiile culturale. Conditiile degradante in care atatia refugiati trebuie sa traiasca sunt intolerabile!” Papa a lansat asadar un apel pentru inlaturarea cauzelor acestei realitati.

“Lansez un apel pentru o mai mare convergenta internationala menita sa rezolve conflictele care insangereaza tarile voastre de origine, sa contrasteze celelalte cauze care determina persoanele sa paraseasca patria lor si sa promoveze conditiile pentru ca sa poata sa se ramana sau sa se intoarca. Ii incurajez pe toti cei care lucreaza cu generozitate si lealitate pentru dreptate si pace sa nu se descurajeze. Ma adresez conducatorilor politici, pentru ca sa tina cont ca marea majoritate a populatiilor lor aspira la pace, chiar daca uneori nu mai au forta si glasul pentru a o cere!”

“Dragi tineri, nu va descurajati. Este usor de spus aceasta, dar faceti un efort pentru a nu va descuraja. Cu ajutorul lui Dumnezeu, continuati sa sperati intr-un viitor mai bun, in pofida dificultatilor si a obstacolelor pe care acum le infruntati. Biserica Catolica, si prin munca pretioasa a salezienilor, va sta aproape si, in afara de alte ajutoare, va ofera posibilitatea de a avea grija de instruirea si de formarea voastra. Amintiti-va mereu ca Dumnezeu nu uita pe niciunul dintre fiii Sai si ca cei mai mici si cei mai suferinzi sunt mai aproape de inima Sa de Tata.”

 

Discursul complet la urmatoarea adresa :

Discursul Papei la întâlnirea cu tinerii refugiaţi

 

 

Date posted: marţi, 2 decembrie 2014 | Author: | Comentariile sunt închise pentru Papa Francisc: Trebuie inlaturate cauzele care determină persoanele să se refugieze

Categories: Presa

Menu Title
Web Design BangladeshBangladesh Online Market