In anul 2014 s-a inregistrat o crestere a numarului de persoane imigrante sosite pe mare in Romania. Astfel, 314 persoane au solicitat protectia statului roman, multe dintre acestea fiind copii si femei provenind din tari precum Afganistan, Irak, Iran, Siria, Somalia si Pakistan.

JRS Romania a fost martorul acestui fenomen care a luat amploare in Romania, prin vizitele conduse la punctele de trecere a frontierei.
Prin sensibilizarea populatiei, am reusit sa colectam haine si alimente de baza in urma campaniei de donatii organizate, produsele fiind distribuite acestor persoane aflate in nevoie urgenta de asistenta.
Avand in vedere evolutia fenomenului de migratie din ultima perioada, am considerat ca fiind imperios necesara implicarea noastra umanitara pentru a oferi sprijinul acestor persoane care au fost nevoite sa isi paraseasca tarile din cauza conflictelor.
Cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti, JRS Romania va putea oferi asistenta de urgenta imigrantilor sositi la grantia Romaniei, prin intermediul proiectului “Emergency support for vulnerable refugees arriving through the Black Sea”.
Asistenta va consta in pachete care vor fi acordate direct, la momentul depistarii pe mare (in vase) sau la granita, la momentul debarcarii acestora cat si la momentul cazarii lor in centrele din Punctele de Trecere a Frontierei (PTF) sau in centrele speciale de cazare aflate in aproprierea PTF. Pachetele vor cuprinde alimente, medicamente si alte materiale sanitare de baza, apa,saltele.
Prin cooperarea cu Politia Romana de Frontiera, se vor dota spatiile de primire ale acestora cu corturi, paturi si paturi.
JRS Romania raspunde astfel misiunii asumate la nivel global de JRS International, prin intarirea capacitatii de a raspunde rapid si intr-un mod flexibil situatiilor noi emergente.
JRS ca si organizatie internationala, a luat nastere acum 25 ani, ca initiativa a Parintelui iezuit Pedro Arrupe, din dorinta sa de a se implica in sprijinirea crizei cetatenilor vietnamezi sositi pe mare.

Comunicat de presa aici.

 

 

 

 

Date posted: luni, 28 septembrie 2015 | Author: | Comentariile sunt închise pentru Proiect „Ajutor de urgenta pentru refugiatii vulnerabili ce vin pe Marea Neagra!”

Categories: Presa

Menu Title
Web Design BangladeshBangladesh Online Market