Insotire

A insoti inseamna a fi un prieten. Suntem insotitorii lui Isus asa incat, suntem si prietenii celor pentru care ne punem la dispozitie serviciile, refugiatii saraci si marginalizati. Insotirea – o calatorie fizica, emotionala si spirituala – este munca centrala a organizatiei JRS Romania. In munca de insotire a celor pentru care lucram, JRS recunoaste si intelege umanitatea acestora din urma, o conditie umana deseori uitata de ceilalti oameni, de institutiile si politicile cu care se intalnesc in calatoria acestora prin Europa.

Prin aceasta munca, ajutam refugiatii sa isi recapete demnitatea astfel incat sa se poata concentra pe viitorul lor si sa faca fata circumstantelor din trecut intr-un mod mult mai constructiv. Doar prin contactul direct cu refugiatii, putem adauga serviciilor pe care deja le oferim si caldura umana – aceea de a fi alaturi de ei. In acest sens, refugiatii sunt insotiti de personalul specializat sau de voluntarii instruiti in vederea inscrierii la medicul de familie sau pentru efectuarea de analize medicale, sunt insotiti la instante sau la interviurile cu autoritatile, in fata functionarilor statului pentru a beneficia de drepturile sociale, in intermedierea relatiilor dintre acestia si proprietari sau autoritatile administrative, profesori, alte organizatii.

Acestia primesc vizitele noastre in centrele de custodie publica in mod regulat si sunt consiliati zilnic de personalul JRS aflat centrele deschise. In fiecare zi a saptamanii, la Biroul JRS din Bucuresti, refugiatii ne pot contacta direct sau telefonic in legatura cu orice tip de problema.

Menu Title
Web Design BangladeshBangladesh Online Market