• Asociatia Serviciul Iezuitilor pentru Refugiati din Romania

  • Doneaza

Bruxelles, 27 iunie 2016 – Într-o scrisoare adresată liderilor președinției UE, JRS Europa, împreună cu alte cinci organizații ii invită să respingă propunerile care ar face ca ajutorul pentru dezvoltare sa fie condiționată de controlul migrației. Scrisoarea a fost trimisă liderilor înainte de reuniunea Consiliului UE din 28-29 iunie, la care vor fi discutate propunerile.

În scrisoare organizațiile fac apel la lideri să respingă Cadrul UE de parteneriat pentru migratie propus de către Comisia Europeană.

„Obligand tarile din Africa și Orientul Mijlociu sa interzica refugiațiilor sa traverseze granițele lor, în schimbul fondurilor de dezvoltare subminează grav credibilitatea europeană pentru a promova și de a apăra drepturile omului”, a declarat ofițerul de advocacy JRS Olga Siebert.

„Este regretabil faptul că statele membre se concentreaza pe măsuri de descurajare, mai degrabă decât metode sigure și juridice deschise pentru cei care caută protecție internațională pe teritoriul european”, conchide Siebert.

Recomandări cheie în scrisoarea sunt:

Politicile UE în domeniul migrației trebuie să se bazeze pe solidaritate și o împărțire corectă a responsabilității, mai degrabă decât pe exteriorizarea gestionarii frontierelor UE de către țările din afara UE;
Sa nu fie condiționate pentru ajutorul de dezvoltare pentru conformitatea țărilor în curs de dezvoltare cu acordurile de readmisie. Sa se angajeze în programe eficiente și ambițioase de ajutor pentru dezvoltare, bazate pe drepturile omului, buna guvernare și dezvoltarea durabilă, sa fie create canale sigure și juridice deschise pentru a veni în Europa, cum ar fi de relocarea, vizele umanitare și reglementarea migrației forței de muncă legală.
A se citi scrisoarea completă aici.

Notă pentru editori:

JRS Europa, în prezent, a semnat, de asemenea, o declarație comună cu peste 100 de organizații ale societății civile care critică noile propuneri ale UE privind migrația. Citiți declarația completă aici.

Date posted: marţi, 28 iunie 2016 | Author: | Comentariile sunt închise pentru Societatea civilă solicită Consiliului UE să susțină drepturile migranților

Categories: Uncategorized

Menu Title
Web Design BangladeshBangladesh Online Market